Chat with us, powered by LiveChat

Därför måste man gå upp till hemmets gästsäng

Därför måste man gå upp till hemmets gästsäng

Har du ofta övernattande gäster? Då bör du ha en bra gästsäng. En gästsäng är nästan oumbärlig om du har familj eller vänner som ofta övernattar. Det kan till exempel vara i samband med en fest eller för att de bor långt bort. En bra och bekväm gästsäng säkerställer en god natts sömn för dina gäster, vilket en luftmadrass, ett liggunderlag eller en soffa aldrig kan komma i närheten av att ge. 

Det är praktiskt att ha en gästsäng om du ibland har gäster som stannar över natten. Särskilt om du vill att de ska få sova gott så att de är fräscha och utvilade nästa dag. Naturligtvis kan gästsängen också användas för andra ändamål. 

Välj rätt gästsäng

Gästsängar finns i olika storlekar och kvalitet. Det är viktigt att välja en gästsäng av god kvalitet och av bra material - annars kan du lika gärna ta till den enkla varianten med en uppblåsbar madrass. 

Dessutom kommer dina gäster garanterat att märka skillnad på om du valten gästsäng med bra kvalitet eller ej. 

Snygg gästsäng

Även gästsängens design och utseende är viktigt. En gästsäng är inte bara en sovplats för dina gäster - den är också ett designföremål som ska passa in i den övriga inredningen och göra gästrummet både inbjudande och snyggt. 

För de flesta människor är det betydligt fler dagar per år som gästsängen inte används än dagar då den används. Därför bör du välja en gästsäng som ser snygg och presentabel ut - även när den inte används.

Gästsängens storlek

Vad många inte vet är att gästsängar faktiskt finns i en mängd olika storlekar. Det innebär att du kan hitta en gästsäng som passar den plats du har tillgänglig, oavsett hur du bor.

Du kan med andra ord få gästsängar som är 80 cm, 90 cm, 120 cm, 140 cm, 160 cm, 180 cm och 210 cm breda och antingen 200 cm eller 210 cm långa. Om du har ett stort gästrum och vill se till att dina övernattande gäster får en oförglömlig natt, kan du välja en gästsäng i storleken 140x200 cm, där det finns massor av utrymme. 

Om du däremot har ett litet gästrum, eller om gästsängen ska placeras i ett rum som också används för andra ändamål, t.ex. ett kontor, kan du välja en litwn gästsäng med måtten 80x200 cm eller 90x200 cm.

Det finns också flera olika typer av gästsängar. Gästsängar finns som bådeelevationssenge, kontinentalsenge og boxsenge

Exklusiva gästsängar från danska Norhland

Hos Sengetid.dk hittar du ett stort urval av exklusiva och vackra gästsängar från Norhland. Norhland är ett danskt varumärke med fokus på gott hantverk, vacker design och oöverträffad komfort. Alla Norhland sängar är handgjorda av danska hantverkare och tillverkas uteslutande av nordiska kvalitetsmaterial. 

Med en Norhland säng får dina gäster en skön och bekväm nattsömn och du får en designmöbel som pryder ditt gästrum eller något annat rum som sängen står i.

Relaterade produkter