Chat with us, powered by LiveChat

Få hjälp att välja rätt madrass

Få hjälp att välja rätt madrass

Att hitta rätt madrass kan ibland kännas som att leta efter en nål i en höstack. Madrasser finns i alla möjliga typer och modeller, eftersom vi alla har våra egna specifika behov.

I det här inlägget ska vi ta en titt på olika typer av madrasser - resårbotten, resårmadrass och bäddmadrass - och ge råd om vilken madrass du bör välja.

De tre madrasstyperna

Det kan vara svårt att välja rätt madrass. Det beror helt på vad du och din kropp föredrar. Det är dock viktigt att vara noggrann när du väljer madrass för att du ska kunna sova gott. 

Sengetid har ett brett urval av madrasser och erbjuder som alltid ingående vägledning från våra kunniga sängspecialister. Hos Sengetid kompromissar vi inte med kvaliteten, och därför kan du vara säker på att få en madrass med hög komfort som håller i många år framöver.

Du kan läsa mer om våra madrasstyper här nedan och vilka fördelar som finns hos var och en av dem. 

Resårbotten

Resårbottnen är en av de vanligaste madrasserna i svenska sovrum, och det av goda skäl. När du köper en resårbotten får du en komplett säng, vilket gör den till en unik allt-i-ett-lösning. Resårbottnen kännetecknas av sitt enkla, minimalistiska utseende som består av en ram med tyg runt omkring. 

Våra resårbottnar är i det översta lagret utrustade med pocketfjädrar som ger en suverän komfortzon med hela fem zoner. Zonerna stöder och stabiliserar de delar av kroppen som är mest utsatta när du vänder och vrider dig i sängen på natten. En resårbotten är perfekt för dig som vill ha en helhetslösning och goda förutsättningar för en ostörd nattsömn. 

Resårmadrass

Resårmadrassen kan ses som en uppgraderad version av resårbottnen. Våra resårmadrasser har upp till 11 komfortzoner för att säkerställa extra komfort när du försvinner in i drömmarnas land. 

Madrassen har även inbyggt cooltex-skum, som ger en svalkande effekt under natten. Jämfört med resårbottnen behöver resårmadrassen en sängram för att hålla den på plats, såvida du inte äger en höj- eller sänkbar säng eller en kontinentalsäng. Resårmadrassen passar bra för dig, som vill ha en ventilerande madrass av hög kvalitet och också har en höj- och sänkbar säng eller en kontinentalsäng.

Båddmadrass

Bädmadrassen hjälper till att ge den där sista touchen av komfort när du ska sova. Genom att använda en bäddmadrass fördelas din kroppsvikt jämnare och gör därmed att du sover ännu bättre på natten. Bäddmadrassen skyddar dessutom madrassen och förlänger sängens livslängd. 

Hos Sengetid kan du köpa en specialdesignad bäddmadrass, en så kallad split-bäddmadrass, som delar på madrassen när de ena sidan höjs och den andra sänks. Bäddmadrassen ärr för dig, som vill ta hand om sin säng och förlänga livslängden på den samtidigt som du får en avsevärt högre komfortnivå.