Chat with us, powered by LiveChat

Hitta rätt dubbelsäng

Hitta rätt dubbelsäng

Hitta rätt dubbelsäng

Dubbelsängen är en av de mest populära sängtyperna bland svenskarna - och det av goda skäl. Med en dubbelsäng har du gott om plats att vända och vrida dig under natten, och om ni sover tillsammans har ni gott om plats att sprida ut er utan att störa varandra. 

Vad är en dubbelsäng??

Kort sagt är en dubbelsäng en säng som består av två enkelmadrasser med en bäddmadrass ovanpå. Dubbelsängar finns i en mängd olika storlekar, fx 160x200 cm, 180x200 cm, 180x210 cm og 210x210 cm

Den vanligaste storleken på dubbelsängar är 180x200 cm, vilket täcker de flesta människors behov.

En dubbelsäng med måtten 210x210 cm kallas ofta för en King Size-dubbelsäng, eftersom den enorma storleken är värdig en kung. Med en King Size-dubbelsäng finns det plats för hela familjen. 

180x210cm dubbelsängar kallas ofta Queen size-dubbelsängar eftersom de är 10 cm längre än en vanlig dubbelsäng, men något mindre än en King size-dubbelsäng.

Välj rätt storlek på din dubbelsäng

Vilken storlek på dubbelsängen du ska välja beror på ett antal faktorer. Om ni är två som tillsammans är behovet av en stor dubbelsäng större än om du sover ensam. Dessutom är din längd avgörande; om du är mycket lång kan du behöva en dubbelsäng som är något längre än en traditionell dubbelsäng. 

Slutligen bör du också tänka på hur stort ditt sovrum är och hur mycket av utrymmet du är beredd att använda till själva sängen. En King Size-dubbelsäng på 210x210 cm tar givetvis mer plats än en liten dubbelsäng på 160x200 cm. Fundera därför på om du har plats för den säng du vill ha innan du köper den. En för stor säng i ett litet sovrum kan snabbt få rummet att kännas litet och trångt. 

Olika typer av dubbelsängar

Dubbelsängar finns i olika sängtyper. Du kan få dubbelsängar somresårsäng, kontinentalsäng og höj- och sänkbar säng. Precis som med storleken är det också individuellt vilken typ av dubbelsäng som passar dig bäst. 

Om du använder sängen till mer än att bara sova i, som att läsa eller titta på TV, är en höj- och sänkbar dubbelsäng ett självklart val. Om du vill ha en enklare, mer flexibel och praktisk lösning är en dubbelsäng med resårbotten förmodligen rätt väg att gå. Slutligen är den kontinentala dubbelsängen valet för dem som vill ha en stor, vacker och inbjudande säng för sovrummet. 

Glöm inte designen

En dubbelsäng ger ofta bra sovkomfort och stöd, och på grund av storleken finns det gott om plats att breda ut sig under natten. 

Men för många är dubbelsängen mer än bara en bra plats att sova på. Den måste passa in i sovrummet och resten av hemmets inredning. Den ska vara vacker, presentabel och inbjudande - precis som den lyxiga dubbelsängen på favorithotellet.

Den bästa dubbelsängen

Det finns inget som heter "den bästa dubbelsängen". Vilken dubbelsäng som är rätt är ett individuellt beslut. Det finns dock några generella riktlinjer som du bör vara medveten om när du ger dig ut för att leta efter en ny dubbelsäng. 

Den bästa dubbelsängen är först och främst den som uppfyller dina behov. Det viktigaste är sängens komfort. Sängen ska ha en madrass med en fasthet som passar dig. Dubbelsängen ska ge det stöd du behöver. Madrasstyp och storlek är individuellt, men det rekommenderas att välja en madrass som är tillverkad av kvalitetsmaterial och fri från onödiga kemikalier. Leta därför efter en madrass som är OEKO-TEX 100-märkt. Det är din garanti för en kemikaliefri produkt.

Därefter är det sängens estetiska utseende. För många är det viktigt att sängen är en del av hemmets inredning på samma sätt som de övriga möblerna. En säng med en minimalistisk och stilren design passar in i de flesta nordiska sovrum. 

Slutligen är det förstås själva kvaliteten på sängen, dvs. de material den är tillverkad av. Även här rekommenderas att välja en säng som tillverkats under ordnade förhållanden och med bra material. Om du är mån om miljön kan du välja en säng som är tillverkad i Danmark i stället för att köpa en dubbelsäng som har fraktats från till exempel Fjärran Östern eller Sydeuropa. 

Dansktillverkade dubbelsängar från Norhland

Sengetid.dk är exklusiv distributör av Norhland dubbelsängar. Alla Norhland sängar är handgjorda i Danmark av danska hantverkare och består uteslutande av miljövänliga, nordiska kvalitetsmaterial. Med andra ord får du en säng som är lokalt producerad och som kommer hålla i många år.. 

När du väljer en Norhland dubbelsäng från Sengetid får du samtidigt en säng med ett mycket vackert och stilrent yttre som blir en prydnad i vilket sovrum som helst. Alla Norhland sängar är framtagna med inspiration från den stolta nordiska designtraditionen där enkelhet, hantverk och funktionalitet går hand i hand.

Relaterade produkter