Chat with us, powered by LiveChat

Guide: Skapa en hotellatmosfär i ditt sovrum

Guide: Skapa en hotellatmosfär i ditt sovrum

På Sengetid har vi ett stort urval av härliga produkter från Norhland som med rätt kombinationer kan förvandla ditt kanske tråkiga och anonyma sovrum till ett som utstrålar lyx och elegans. Läs vidare för att ta reda på hur du enkelt kan skapa hotellkänsla i ditt eget sovrum och låt dig inspireras av Norhlands produkter.


Vem har inte drömt om att bo på något av världens snyggaste designhotell, där det råder en känsla av lyx och lugn på en och samma gång. Gemensamt för rummen på de flesta lyxhotell är dämpade färger och vackra textilier som skapar en lugn känsla av välbefinnande. Det är rum som man aldrig vill lämna och som man önskar att man kunde trolla fram i sitt eget hem med de medel man förfogar över.

Lyckligtvis kan du faktiskt skapa den känslan i ditt eget hem utan att det kostar dig en förmögenhet. Låt dig inspireras av hotellstilen och läs våra 5 knep för hur du på en och samma gång skapar en personlig, lyxig och hemtrevlig känsla.

  1. Den perfekta sängen

Inget hotellrum är komplett utan en bra säng av hög kvalitet. Samma sak borde gälla hemma i ditt sovrum. En kvalitetssäng gör inte bara underverk för din skönhetssömn och livskvalitet, den har också en vacker och snygg design som skapar en rofylld känsla i sovrummet. Välj en säng med stilren design i neutrala och lugna färger, gärna en kontinentalsäng med hög höjd och vackra detaljer. Se vårt stora urval av kvalitetssängarher, och välj den som passar bäst till dig och din kropp. 

  1. Sänggaveln

Sänggaveln är minst lika viktig som en snygg säng, eftersom den hjälper till att sätta pricken över i:et och framhäva sängen. En sänggavel bidrar till en lyxig känsla eftersom den ramar in sängen och skapar den avslutande touchen för hela rummet. Se våra snygga sänggavlar her, och hitta den som passar till din säng.

  1. Mjuka upp i rummet

På nästan alla dyra hotell hittar du praktfulla textilier som mjukar upp i rummet. Det gäller både mattorna på golvet och överkastet på den eleganta sängen som kompletteras med vackra kuddar i lugna färger i olika nyanser, till de omfångsrika tunga gardinerna som går från golv till tak.

Genom att lägga till olika textilier i rummet skapar du en mysig stämning som utstrålar estetik och lyx. Dessutom bidrar mattor, överkast och kuddar till att förbättra akustiken och skapa personlighet och trivsel. Norhland har designat en vacker kollektion med överkast, kuddar och plädar i vackra jordnära färger som hjälper till att framkalla hotellkänslan. Du kan se demhär.

  1. Jordnära färger gör skillnad

Ge dina vita väggar en fin och lugn färg genom att måla eller kalka dem. Välj gärna färger som beige, sand och andra dova färger som är lugna och jordnära. Färgen på väggen bör matcha de lugna textilierna i och omkring sängen för att skapa en fin helhet och samstämmighet i rummet. Färger påverkar våra sinnen mer än vi kanske anar, och särskilt lugna färger kan få ett rum att kännas mer äkta och levande

  1. Håll det enkelt

När man talar om sovrumsinredning är det viktigaste inredningskonceptet att hålla rummet enkelt, med enkla saker som kan skapa symmetri och samstämmighet i valet av kuddar, plädar, sängkläder och säng. Alla inslag i rummet bör därför hållas i avslappnande färger, utan för många mönster och nyanser, så att det blir som en röd tråd genom hela inredningen. Det innebär också att du ska tänka på vilka möbler du sätter in i rummet och inte använda färger som sticker ut för mycket. Därför bör du också vara försiktig med att överdekorera rummet med konst, växter och möbler. Det är sängen som ska spela den största rollen och vara den som är mest framträdande.