Chat with us, powered by LiveChat

Vad är en kontinentalsäng?

Vad är en kontinentalsäng?

Vad är en kontinentalsäng?

Det finns många olika typer av sängar och vi får ofta frågor från våra kunder om vad en kontinentalsäng egentligen är och vad som gör den speciell. Därför bestämde vi oss för att skriva det här inlägget så att du kan läsa mer om vad en kontinentalsäng är och vad som är speciellt med denna populära sängtyp.

Vilka är fördelen med en kontinentalsäng?

Det finns flera bra skäl att välja en kontinentalsäng. För det första är en kontinentalsäng i särklass den sängtyp som har den högsta komfortnivån. För det andra får du, om du väljer en kontinentalsäng från Norhland, en säng med en snygg och stilren design som passar perfekt till hemmets övriga inredning.

En kontinentalsäng består vanligtvis av en träram, en madrass och en bäddmadrass. En kontinentalsäng är alltså en kombination av alla fördelar med resår- och skummadrasser och en minimalistisk och exklusiv design.

Kombinerat med en matchande sänggavel, erbjuder en kontinentalsäng också en bekväm plats där du kan läsa, koppla av eller titta på TV.

Flera komfortlager

Det speciella med en kontinentalsäng är att den består av flera komfortlager. Vanligtvis består en kontinentalsäng av tre olika lager:

De tre komfortlagren innebär att du får extra mycket komfort när du ligger i sängen. Dessutom ger de tre komfortlagren maximalt stöd genom hela sängens uppbyggnad.
De tre komfortlager som en kontinentalsäng innehåller gör också att själva sängen blir en aning högre än andra sängtyper, vilket kan bidra till att ge en mer idealisk höjd när du går upp.

Slutligen har en kontinentalsäng fördelen att du slipper det där irriterande hålet i mitten av sängen som man känner i de flesta dubbelsängar. I en kontinentalsäng ser bäddmadrassen till att täcka igen hålet så att du upplever sängen som en helhet.

Ett snyggt yttre

Många väljer också en kontinentalsäng pga. utseendet.

En kontinentalsäng har ofta ett mer exklusivt utseende och är mer inbjudande att se på än en traditionell säng. En kontinentalsäng tar vanligtvis lite mer plats och ser ut som en större och mer kompakt säng, vilket den i själva verket är.

Lång livslängd

En kontinentalsäng har en mycket robust konstruktion som gör det det är en säng som kan hålla i många år.
När du köper en Norhland kontinentalsäng hos Sengetid, får du en handgjord kvalitetssäng som är både designad och tillverkad i Danmark av danska designers och hantverkare. Detta är din garanti för en säng av absolut toppkvalitet.

Alla Norhland-sängar är dessutom tillverkade av nordiska kvalitetsmaterial och med hänsyn till miljön. Du får därför en säng som är helt fri från skadliga kemikalier.

Du får alltid minst 15 års garanti när du köper en kontinentalsäng från Norhland hos Sengetid.

Många olika kontinentalsängar på marknaden

Det finns många olika e kontinentalsängar på marknaden. De flesta sängåterförsäljare har denna sängtyp, eftersom den, tillsammans med den höj- och sänkbara sängen, är den mest populära sängtypen på marknaden.

Hos Sengetid har vi ett brett urval av dansktillverkade Norhland kontinentalsängar av hög kvalitet. När du köper en kontinentalsäng hos oss får du inte bara en säng som ger dig stöd och komfort och ser till att du vaknar pigg och utvilad - du får också en elegant möbel som pryder vilket sovrum som helst.

Få hjälp av en sängspecialist

Vi hoppas att du har fått svar på vad en kontinentalsäng är. Om du fortfarande har frågor är du alltid välkommen att ringa en av våra skickliga sängexperter på telefon70 60 55 53 53 eller skriva till oss på [email protected]. Du kan också använda chattfunktionen på vår hemsida om du vill slippa vänta.
Vi sitter alltid redo vid tangenterna och vid telefonen för att vägleda och ge dig råd om vilken sängtyp som passar dig bäst.

Relaterade produkter