Chat with us, powered by LiveChat

Vad är ett kuvertlakan?

Vad är ett kuvertlakan?

Har du tröttnat på att dina lakan flyttar sig under natten och att du måste bädda om din säng - varenda morgon? Då har du kommit rätt.  Här ska vi nämligen berätta vad ett kuvertakan är.

Kuvertlakan är en typ av lakan som är formpressade i hörnen för att passa en bäddmadrass. De formade sömmarna på ett kuvertlakan gör att lakanet inte viks eller rör sig under natten när du sover.

När du köper ett kuvertlakan ska du tänka på vilken höjd/tjocklek din bäddmadrass har. Vanligtvis kan du använda ett kuvertlakan som mäter 5 cm i höjd till en bäddmadrass som är upp till 7 cm hög. Det är också viktigt att se till att lakanet når tillräckligt långt in under madrassen, annars kommer du att märka att lakanet rör sig under natten och stör din nattsömn.

Kuvertlakan har blivit mycket populära på senare år eftersom de passar perfekt till bäddmadrasser, vilket ger en betydligt bättre sömnupplevelse. Våra kuvertlakan är framställda av 100% bomull som får lakanet att kännas mjukt och skönt mot huden. De finns också i olika storlekar och färger för att passa naturligt in i ditt sovrum. Vi har kuvertlakan för både resårsängar, kontinentalsenge og elevationssenge av hög kvalitet.

Välj ett splitlakan för din höj- och sänkbara säng 

Ett splitlakan är ett kuvertlakan som är särskilt utformat för höj- och sänkbara sängar som har en bäddmadrass ovanpå. Lakanet är formskuret för att passa den delade bäddmadrassen. Du kan välja våra H-splitlakan i två olika storlekar. Våra 200 cm lakan är 60 cm i delningen och våra 210 cm lakan är 65 cm i delningen. 

Fördelen med ett splitlakan är att det förhindrar bäddmadrassen att glida isär. Med en delad madrass kan du därför anpassa din höj- och sänkbara säng efter dina individuella behov vid både huvud- och fotända.. 

Våra splitlakan är tillverkade i en klassisk och stilren design för att passa in i det moderna hemmet och kan enkelt kombineras med dina sängkläder för att matcha känslan i ditt sovrum.

Tvättanvisningar: 

Vi rekommenderar att du tvättar kuvertlakanet innan du använder det. Kuvertlakanet kan tvättas i 60 grader, och det rekommenderas att inte använda kemiska produkter eller blekmedel. Lakanet kan även torktumlas vid normal temperatur och strykas på max 150 grader.

För att bibehålla en hälsosam inomhusmiljö i ditt sovrum rekommenderar vi att du regelbundet tvättar dina sängkläder och vädrar ditt sovrum. Detta kommer garanterat att optimera din nattsömn.

Relaterade produkter