Chat with us, powered by LiveChat

Vilken typ av säng bör man välja?

Vilken typ av säng bör man välja?

Det sägs att man tillbringar nästan en tredjedel av sitt liv med att sova. Därför anser vi att livet är för kort för dålig sömn. Att ha en säng som är anpassad efter dina behov är avgörande för att få en skön nattsömn. 

I det här inlägget guidar vi dig genom vårt urval av sängar och beskriver fördelarna med de olika sängarna. 

Tre typer av sängar - som alla ger en bra nattsömn

På Sengetid har vi noggrant valt ut våra sängar för att kunna erbjuda komfort av högsta kvalitet. Vilken säng ska man välja, undrar du kanske. Alla har vi olika preferenser och detta har vi givetvis tagit hänsyn till. Förutom högsta komfort är vårt mål att erbjuda sängar med en tidlös design som passar in i alla sovrum med känsla för stil och kvalitet.. 

Resårsäng

Om du letar efter en allt-i-ett-lösning är en resårsäng rätt val. En resårsäng, eller resårmadrass, är mycket enkelt konstruerad och består av en enkel madrass som är innesluten i en fast tygklädd ram. 

Sängen levereras komplett, vilket gör den till en av Danmarks mest populära sänglösningar. Allt du behöver göra är att montera sängbenen och lägga dit bäddmadrassen. Våra resårsängar är med sitt eleganta och minimalistiska utseende ett perfekt val för den kvalitetsmedvetna konsumenten som vill ha en allt-i-ett-lösning för sin säng.

Kontinentalsäng

Om du vill öka din komfortnivå är kontinentalsängen ett utmärkt alternativ. Sängen består av tre lager, där det nedersta lagret är en bottenmadrass, det mellersta lagret en resårmadrass och det översta lagret en bäddmadrass. Liggkomforten har höjts ett snäpp, vilket garanterat ger dig en skön nattsömn. 

Samtidigt blir sängen lagom hög att kliva upp i tack vare de tre lagren. Våra kontinentalsängar utstrålar välbefinnande och genomgående elegant komfort, och är det rätta valet för dig som inte kompromissar med en god natts sömn och samtidigt vill ligga högt. 

Höj- och sänkbar säng

Om du är den ultimata livsnjutaren som gärna spenderar lite extra tid i sängen på helgerna är en höj- och sänkbar säng ett utmärkt alternativ för din framtida säng. Med en höj- och sänkbar säng kan du höja och sänka huvudet eller benen i exakt den position du vill ha. Titta på din favoritfilm medan du ligger bekvämt eller sitt upp och läs en bok. 

Den höj- och sänkbara sängen är också till stor nytta för personer med kroppsliga besvär, t.ex. svullna ben, eller som avlastning för kroppen vid t.ex. förkylning. Höj- och sänkbara sängar från Sengetid.dk utstrålar lyx , och är ett självklart val för den som vill ha lite extra flexibilitet i vardagen.