Chat with us, powered by LiveChat

Hur ofta bör man byta sängkläder?

Hur ofta bör man byta sängkläder?

Det finns inget bättre än känslan av att ligga i rena, nytvättade sängkläder. Nya sängkläder kan ge en känsla av välbefinnande och bidra till bra nattsömn. Dessutom finns det många goda skäl att byta sängkläder ofta. 

Byt sängkläder var fjortonde dag och minst en gång i månaden  

Som en allmän regel bör du byta sängkläder ett par gånger i månaden och minst en gång i månaden. En av de främsta anledningarna till att du behöver byta sängkläder är att det dagligen faller av en massa döda hudceller från kroppen, och dessa döda hudceller är en källa till dammkvalster. Kvalstren livnär sig på de döda hudcellerna, som i värsta fall kan vara allergiframkallande. 

En annan bra anledning att byta sängkläder är av hygieniska skäl. Det är naturligt att svettas på natten eftersom kroppen försöker reglera kroppstemperaturen så att den inte blir för varm. 

Dina sängkläder hjälper därför till att absorbera fukt. Bomull är särskilt bra på att absorbera fukt. Bambu är dessutom särskilt bra på att absorbera fukt och kan dessutom torka snabbt och leda bort fukt från kroppen. Dessutom bör du tänka på vilken bäddmadrass du ligger på, om du har problem med kraftiga värmevallningar när du sover. 

Genom att vädra får du ett bra inomhusklimat i sovrummet

Det är viktigt att du vädrar där du sover för att upprätthålla ett hälsosamt inomhusklimat i sovrummet. Om du har problem med allergier rekommenderar vi att du vädrar enbart morgon och kväll så att inte pollen flyger in i sovrummet under dagen och sätter sig i sängkläderna. 

Om du har allergi eller astma an det vara bra att tvätta sängkläderna varje vecka. Våra sängkläder blir snabbt smutsiga eftersom vi sover i dem varje natt. Dessutom bör du alltid byta sängkläder om du har varit sjuk för att får bort alla bakterier som du har lämnat efter dig i sängkläderna. 

Hitta dina nya sängkläder av hög kvalitet hos Sengetid

Om du letar sängkläder kan du på Sengetid välja mellan ett härligt urval av mjuka och eleganta sängkläder i fantastiska material och vackra nyanser, så du kan vara säker på att hitta helt rätt sängkläder som passar i ditt sovrum. Du kan till exempel få mjuka sängkläder i 100% bomull och med extra längd. 

Så tvättar du dina sängkläder 

Du kan alltid följa tvättråden för dina sängkläder, men de flesta sängkläder tål 60 grader eftersom det ser till att bakterier, smuts och dammkvalster dör. 

Tänk på att alltid tvätta nya sängkläder innan du börjar använda dem. Då kan det vara bra att tvätta sängkläderna med avigsidan utåt och hålla dragkedjorna stängda då detta bibehåller sängklädernas mjukhet. 

Om du har möjlighet så rekommenderar vi att du torkar dina sängkläder utomhus för att undvika att slita på fibrerna i sängkläderna. Detta är också bättre för miljön.

Du kan läsa mycket mer om hur du tvättar dina sängkläder på rätt sätt här. 

Related Posts
  1. Hur du tvättar dina sängkläder Hur du tvättar dina sängkläder
Relaterade produkter