Chat with us, powered by LiveChat

Sängar för olika personlighetstyper kan köpas på bedstudio.se

Sängar för olika personlighetstyper kan köpas på bedstudio.se

Alla är vi olika, och det har vi på Bedtime tagit fasta på. Våra sängar är noggrant utvalda och vi kompromissar inte med kvalitet eller utseende. Våra sängspecialister finns alltid redo att hjälpa dig när du ska välja ny säng och tillbehör. 

Vi säljer sängar för olika personlighetstyper, och genom våra samtal med kunderna lär vi oss hela tiden nya saker. Vi tar till oss vad våra konsumenter säger och försöker vara så öppna som möjligt - oavsett personlighetstyp. 

Personer med kroppsliga svårigheter och sängliggande människor behöver extra komfort

Om du är sängliggande, har problem med ryggen eller andra kroppsliga besvär behöver din kropp extra stöd och flexibilitet. Vi rekommenderar att du investerar i en av våra snygga höj- och sänkbara sängar, som kan justeras efter behov. Med hjälp av den höj- och sänkbara funktionen kan huvud- och fotänden ställas in för att lindra huvudvärk, svullna ben eller fötter. Det är viktigt att lyssna på kroppen eftersom vi tillbringar många timmar i sängen. 

En annan viktig sak att tänka på är sängens höjd. Vid ryggproblem eller andra åkommor rekommenderas en hög in- och utgångshöjd för att minska belastningen på kroppen. Detta uppnås med hjälp av höga sängben eller en kontinentalsäng

Sängen för dig utan särskilda önskemål

Om du inte har några kroppsliga besvär eller särskilda önskemål är en resårsäng ett bra alternativ på en enkel och tidlös säng. Resårsängen är extremt bekväm för kroppen och ger optimalt stöd tack vare de fem komfortzonerna och två lager pocketfjädrar. När du investerar i en resårsäng får du mycket säng för pengarna och en av våra populära stödjande bäddmadrasser.

Känns det varmt eller kallt på natten?

Det finns inget värre än att vakna och få sömnen förstörd av nattliga svettningar. Nattliga svettningar är dock inte ovanliga och uppstår när kroppstemperaturen överstiger 37 grader Celsius. Latex och hyperfoam är det optimala alternativet om sängen värms upp snabbt på natten. Materialen har god ventilationsförmåga och leder lättare bort fukt från kroppen. 

Wonderpur är en annan typ av skumkärna som anpassar sig efter kroppsvärmen, vilket gör den perfekt om du brukar frysa på natten. Det medföljer en gratis latex och hyperfoam eller Wonderpur topmadras, när du köper en resårsäng hos Sengetid.dk.

Din längd har betydelse för sängen

Om du är lång är en extra lång säng att föredra. Lägg gärna till 10 till 15 cm till din egen längd för att få en passande längd på sängen.

Förutom sängens längd är det viktigt att ha en hög in- och utgångshöjd på sängen för att slippa överbelastning i knäleden som på sikt kan få negativa följdverkningar när man kommer upp i åren. Våra snygga kontinentalsängar är höga, men annars kan du enkelt byta ut benen på resårsängen med ett par snygga sängben från Norhland

Madrassens fasthet är viktig för sovkomforten

Problem med rygg och nacke kan lätt orsakas av fel val av fasthet på madrassen. Därför är det viktigt att välja madrassens fasthet med omsorg och med hjälp av kunnig vägledning. Kom alltid ihåg att prova flera olika madrasser innan du bestämmer dig. 

En bra tumregel är att madrassens fasthet bör avgöras av din vikt för att uppnå bästa möjliga sovkomfort. Ju högre vikt, desto hårdare madrass. Om du väger mindre än 75 kg rekommenderas en madrass med medium fasthet. 

Om du väger mellan 75 och 95 kg rekommenderas en fasthet på hård. Med en vikt över 95 kg rekommenderas en extra hård madrass.

Därutöver har också kroppstyp betydelse för madrassens fasthet. Kvinnor har ofta bredare höfter än män, vilket kräver extra stöd från en mjukare madrass, medan män med breda axlar behöver kompensera med en högre kudde för att undvika smärta i axlarna när de ligger på sidan.