Chat with us, powered by LiveChat

Sänggavel - En distinkt förlängning till sängen

Sänggavel - En distinkt förlängning till sängen

En sänggavel är en möbel, vanligtvis gjord av tyg eller trä, som fästs på väggen bakom sängen i huvudhöjd. En sänggavel är ofta pricken över i:et när man inreder ett sovrum. En sänggavel kan få ett sovrum att se lyxigare, mer inbjudande och, framför allt, mer personligt ut. Men en sänggavel är inte bara till för dekoration. En sänggavel har också flera praktiska funktioner och fördelar. 

En sänggavel skyddar väggen

De flesta väljer en sänggavel för att de tycker att den är snygg och ger sovrummet det utseende de vill ha. Men därmed inte sagt att det inte finns andra fördelar med en sänggavel. 

En sänggavel är också ett slags "väggskydd". När vi sover släpper vårt hår ifrån sig bakterier, fett och hårprodukter, och dessa kan med tiden sätta sig på väggen och få den att se mer sliten ut. Med en sänggavel skyddar du väggen mot avlagringar och slitage.. 

Om du har din sänggavel mot en yttervägg, bidrar sänggaveln också till att isolera rummet. Att ligga intill en kall vägg är både obekvämt och ohälsosamt. Här kan en sänggavel hjälpa till att "värma upp" väggen så att den känns varmare för huvudet.

Ökad komfort med en sänggavel

Om du ofta sitter upp i sängen för att läsa eller titta på TV är en sänggavel nästan oumbärlig. Med en sänggavel får du oerhört mycket mer sittkomfort i din säng. 

Framför allt sänggavlar i tyg ger ryggen det sköna stöd man behöver när man sitter upp i sängen. 

När du ska sova hjälper sänggaveln också till att hålla din kudde på plats så att den inte ramlar ner bakom sängen.

Uppgradera ditt sovrum med en sänggavel

Skapa ett mer exklusivt och attraktivt sovrum med en vacker sänggavel. 

Sänggaveln är ofta pricken över i:et som fulländar sovrummets inredning.  En sänggavel skapar en mysig, modern och romantisk sovmiljö. 

En sänggavel kan framhäva sängens karaktär, som är sovrummets blickfång, och samtidigt få sovrummet att se mer inbjudande ut.

En sänggavel är lätt att montera

Att montera en sänggavel är lätt och okomplicerat. 

Monteringen beror på vilken typ av sänggavel du väljer och hur du vill att den ska sitta. Du kan antingen montera sänggaveln på väggen, på själva sängen eller placera den bakom sängen så att den är uppsatt mellan sängen och väggen. 

Om du vill fästa sänggaveln i väggen eller sängen behöver du köpa till L-fästen för att fästa sänggaveln med.

Sänggavelns storlek

Storleken på den sänggavel du väljer beror helt på hur stpr säng du har. Om du till exempel har en dubbelsäng som är 180 cm bred, bör du välja en sänggavel på minst 180 cm. 

Om din säng är mindre kan du antingen välja en mindre sänggavel, eller en stor om du vill att sänggaveln ska täcka en större yta än bara själva sängen. Här är det bara fantasin som sätter gränserna.

Sänggavel i dansk design

Sengetid.dk är en exklusiv återförsäljare av kvalitetssänggavlar från Norhland . Alla Norhlands sänggavlar är både designade och tillverkade i Danmark av nordiska kvalitetsmaterial, vilket tydligt framgår. 

Med en sänggavel från Norhland kan du ge ditt sovrum ett helt nytt utseende. Norhland sänggavlar passar perfekt in i en skandinavisk, minimalistisk och stilren inredning. 

Skapa lyxig hotellkänsla med en sänggavel från Norhland

Norhland sänggavlar finns i ett brett utbud av olika längder och bredder. Du kan alltså hitta en sänggavel oavsett vilken storlek du har på din säng. Detta gäller oavsett om du har en 140-säng, en dubbelsäng eller en stor king siz-säng. Och med sex olika vackra färger kan du vara säker på att hitta en sänggavel som passar till inredningen i ditt sovrum. 

Alla sänggavlar från Norhland är också försedda med härligt mjuk och exklusiv stoppning så att de är sköna för ryggen när du lutar dig mot dem.

Relaterade produkter