Chat with us, powered by LiveChat

Skapa lugn i sovrummet

Skapa lugn i sovrummet

Sovrummet är den plats där kroppen ska få koppla av och inhämta ny kraft för vardagen. Därför är det viktigt att tänka på inredningen - och inte minst vilka föremål du har i ditt sovrum. I många hem är sovrummet det bortglömda rummet när det gäller inredning. Det är det mest privata rummet och inte precis det rum där du bjuder in gäster som är i ditt hem. Det är därför många har en tendens att gömma de "fula" sakerna i sovrummet och stänga dörren. I praktiken kan detta fungera bra i vardagen för många människor eftersom det förhindrar röran på andra ställen i hemmet, men i själva verket är det en riktigt dålig lösning. När allt kommer omkring är sovrummet det rum där du behöver finna lugn och ro och inte bli stressad av all röra.

Om röra är det första du ser när du vaknar på morgonen och det sista du ser innan du går och lägger dig kan det ha en negativ inverkan på din kropp och göra det svårt att koppla av så att du inte utnyttjar sovrummet för det som det faktiskt är tänkt för. Så ett gott råd är - använd sovrummet till det som det är till för, nämligen att sova i. Undvik att använda det som förvaringsutrymme för saker du inte har plats för någon annanstans, och se till att plocka ut motionscykeln, TV:n, skrivbordet och annat. Att använda sovrummet som ett multifunktionellt utrymme gagnar inte din kropp eftersom det bara ser rörigt ut och distraherar sinnet. Håll istället rummet välstädat och rent så att du får en behaglig känsla av lugn och avslappning.

Vi har sammanställt de 5 bästa sakerna du kan göra för att skapa mer lugn i ditt sovrum så att du varje morgon kan vakna med ny energi.

  • Överkast är genialiska

En stökig säng kan snabbt få hela rummet att se rörigt och oöverblickbart ut. Men om du bara bäddar sängen varje morgon innan du går hemifrån har du redan kommit en bra bit på vägen. Vi vet att morgnarna kan vara hektiska och att sängen eller sovrummet inte är den främsta prioriteringen, men om du använder ett överkast kan du få din säng att se prydlig och elegant ut på några sekunder utan någon större ansträngning. - Det är genialiskt!
Här rekommenderar vi att du tar en titt på Norhlands sängöverkast, der är tillverkade i vackra och naturliga färger.

 

  • Låt energi och ljus flöda in

Tung, torr luft kan orsaka huvudvärk och kan ibland få rummet att kännas otrivsamt. Gör det till en vana att dra upp rullgardinen och släppa in mycket ljus och energi i rummet, och när du ändå är vid fönstret, öppna det lite. Frisk luft betyder mycket för den känsla som sprids i rummet och kan till och med påverka ditt humör och din energinivå. Gör det till en vana att vädra rummet minst 10 minuter varje morgon.

 

  • Välj rätt färger

Tänk igenom färgskalan i din inredning och välj 2-3 bra färger som kompletterar varandra. Om du vill ha ett sovrum som påverkar dina sinnen och får din kropp att snabbt slappna av kan det vara bra att välja lugna och jordnära färger som brunt, beige och grönt. Det är tre lugna färger som alla har en koppling till naturen och som framhäver varandras undertoner på ett fint och estetiskt sätt. Ta en titt på de nya sängkläderna från Norhland, och använd dem med ett sängöverkast och dekorativa prydnadskuddar. – Kom ihåg att sängen är den mest dominerande möbeln och om den ser stökig eller tråkig ut så påverkar det resten av rummet.

 

  • Bjud in naturen

Gröna växter kan göra stor skillnad för känslan i ett rum och kan påverka dina sinnen. Genom att ta in lite natur i sovrummet skapar du ett bättre inomhusklimat och ett lugn som din kropp kan relatera till. Gröna växter är inte bara hälsosamma för ditt hem, de bidrar också till att skapa trivsel och liv, och under senare år har de åter blivit mycket populära att ha i hemmet. Gröna växter har gjort något av en comeback under de senaste åren.

 

  • Välj rätt säng

Sist men inte minst är sängen det absolut viktigaste i ditt sovrum. Om din säng inte är bra för dig och din kropp kommer det att påverka hela din nattsömn och du kommer ha mindre med energi för att klara vardagens påfrestningar. En god natts sömn sänker också stressnivån och påverkar på många sätt din hälsa och livskvalitet. Se vårt urval av exklusiva Norhland sängarher, och optimera din sömn med den rätta sängen från Norhland.