Chat with us, powered by LiveChat

Bäddmadrass - andningsbara, varma, svala och allergivänliga - Vad bör jag välja?"

Bäddmadrass - andningsbara, varma, svala och allergivänliga - Vad bör jag välja?

Tycker du ofta att det är svårt att välja rätt bäddmadrass? Om du inte sover bra på natten eller vaknar för att du antingen känner dig för varm eller för kall, kan det bero på att du har valt fel bäddmadrass. 

Ventilerande och allergivänlig latex bäddmadrass i naturmaterial

Om du vaknar på natten för att du är för varm bör du fundera på om du sover på rätt bäddmadrass. En bäddmadrass i latex ser till att din kropp får ventilation under natten. Dessutom är latexmadrassen bättre på att leda bort fukt från din kropp när du sover. Dessutom är en bäddmadrass i latex en fördel om du har problem med allergi.

Latex är nämligen ett allergivänligt material, vilket visar sig i latexens ventilerande effekt. Latex är ett naturmaterial som anses motverka husdammskvalster och andra allergiframkallande organismer genom att leda bort fukt. 

Optimal liggkomfort, värme och stöd med en bäddmadrass av skumplast 

En skumkärna håller kvar värmen, medan latex är bättre på att avleda värme. Så om du ofta fryser när du sover på natten bör du fundera på att köpa en bäddmadrass med skumkärna. En bäddmadrass med skumkärna är tillverkad av antingen Wonderpur eller minnesskum. Både minnesskum och Wonderfoam hjälper kroppen att anpassa kroppsvärmen så att du får optimalt stöd och komfort när du ligger i sängen. 

Hitta rätt bäddmadrass 

Det är viktigt att du väljer den modell och typ av bäddmadrass som passar just dig. Du kan hitta många olika bäddmadrasser i olika tjocklekar och storlekar, beroende på hur mycket högre du vill ha din säng.

Du förlänger också livslängden på din säng när du köper en bäddmadrass. Det beror på att bäddmadrassen drar åt sig den svett som du utsöndrar under natten när du sover. Bäddmadrassen skyddar därför de andra madrasserna så att de håller längre. 

Hitta din nya bäddmadrass hos Sengetid

Hos Sengetid säljer vi bäddmadrasser, som är utformade för att ge bra stöd för hela kroppen. Dessutom kompromissar vi inte med kvalitet och komfort. Det finns flera faktorer att ta hänsyn till när du väljer vilken typ av bäddmadrass som passar bäst för dig och dina behov. 

Vi har bäddmadrasser i både 80x200 cm, 90x200 cm, 90x210 cm, 120x200 cm, 160x200 cm, 180x200 cm och 180x210 cm, så du kan vara säker på att får en modell som passar just din säng.

Oavsett vilken av våra bäddmadrasser du väljer får du en bäddmadrass av hög kvalitet med dansk design som är tillverkad i Danmark. När du väljer bäddmadrass kan det vara fördelaktig attköpa ett kuvertlakan, som ser till att hålla din bäddmadrass på plats.

Om du behöver ytterligare hjälp är du välkommen att kontakta oss eller läsa vår guide för att välja bäddmadrass.