Chat with us, powered by LiveChat

Resårmadrasser

Letar du efter en solid och hållbar madrass? Då är en resårmadrass ett riktigt bra val.

Här på sidan hittar du alla storlekar på våra resårmadrasser - alla i enastående kvalitet. De vändbara resårmadrasserna har 5 komfortzoner, ventilerande komfortskum och kommer i färgerna ljusgrå, mörkgrå och svart.

Med en resårmadrass från Norhland i dansk design kan du förvänta dig en exklusiv komfortupplevelse, inspirerad av den nordiska inredningsstilen.

Objekt 49-72 av 147

per sida
Sida
Ställ in fallande riktning

Objekt 49-72 av 147

per sida
Sida
Ställ in fallande riktning

Resårmadrass är perfekt för både ställbara sängar och kontinentalsängar

Söker du den perfekta resårmadrassen till din nya säng har du kommit rätt. Här på Bedstudio.se hittar du ett brett urval av våra bästa resårmadrasser, särskilt avsedda som en del av en ställbar säng, kontinentalsäng eller med en ram, lamellbotten och ben. En resårmadrass är särskilt kännetecknad av att vara en mjukare madrass, som används i olika sängkonstellationer för att ge optimal komfort och välbefinnande. Vår vision är att ge danskarna det de behöver - en riktigt bra säng till ett rimligt pris. Med vårt sortiment av resårmadrasser kan vi hjälpa dig att förverkliga dina drömmar, så att du får en säng som passar perfekt för dig och dina behov. Alla våra madrasser tillverkas under goda förhållanden på en fabrik i Danmark, där vi kontinuerligt testar våra produkter för att säkerställa den vanligt höga standarden.

Så här är en resårmadrass uppbyggd

En resårmadrass är en särpräglad madrass, som inte är byggd med en träramp, som du ser det vid en ramsäng. Den är konstruerad så att den bäst är en del av en säng eller för sig själv i en sängstomme, så att den kan andas lätt. En resårmadrass mår inte bra av att placeras direkt på golvet, eftersom den nedåtvända sidan inte får fri ventilation. Därför bör den användas som en del av säng, där den kan dra nytta av sina utmärkta egenskaper fullt ut. Inuti själva madrassen har den en kärna av fjädrar, som du ser det på en bottenmadrass. Denna kärna är antingen pocketfjädrar eller multipocketfjädrar, vilka bidrar till att ge mycket stabilitet i madrassen. Dessa har inbyggda komfortzoner vid fem ställen, där ländryggen, nacken, axlarna, ryggen och höften tas i beaktande. Det är framför allt de ställen där kroppen mest tenderar att sjunka ner i madrassen på ett olämpligt sätt, så att ryggen ligger snett.

Så här väljer du rätt fjädrar och hårdhet

För att ge din rygg och andra lemmar optimalt stöd måste du välja rätt fasthet. Som nämnts tidigare är en resårmadrass utrustad med antingen pocketfjädrar eller multipocketfjädrar. Vilken av de två du ska välja beror mycket på personens vikt. Eftersom det finns fler fjädrar i resårmadrasser med multipocketfjädrar betyder det inte nödvändigtvis att den är bättre. Det handlar om madrassens fasthet. Därför bör du utgå från följande när du väljer fasthet:

  • Väger du mindre än 75 kg bör du välja en resårmadrass med pocketfjädrar i medium fasthet.
  • Väger du mellan 75 kg och 90 kg är en resårmadrass med pocketfjädrar och fast fasthet optimal.
  • Väger du däremot mer än 90 kg rekommenderar vi en resårmadrass med multipocketfjädrar i fast fasthet.

Ju mer du väger, desto mer stöd och fasthet behöver du som grund. Fastheten och antalet fjädrar ger mer stabilitet när du väger mer, varför det klart rekommenderas att du har fler fjädrar för att bära din kroppsvikt.

Resårmadrasser ger optimalt sovmiljö och ventilation

En av de många bra egenskaperna hos en resårmadrass är att den är utmärkt för ventilation och att hålla sig fräsch. När vi sover svettas vi och avger mycket kroppsvätska, som tränger ner i madrassen. Därför är det viktigt att ha en madrass som erbjuder god luftcirkulation. En resårmadrass kan fungera ensam som säng i en sängstomme, men du kan också dra nytta av dess goda egenskaper och kompetenser som ett komplement till en ramsäng. Resårmadrassens uppbyggnad säkerställer att ventilation alltid är närvarande, vilket håller madrasserna fräscha och torra under många år. Om du placerar din resårmadrass som översta delen av din säng med en bottenmadrass under, som man oftast skulle göra med en ställbar säng, kan du nöja dig med att byta ut resårmadrassen.

Resårmadrassen skyddas av bäddmadrassen

En resårmadrass är på alla sätt en oumbärlig del av den perfekta sängen. Den hjälps på traven genom att vara skyddad av en bäddmadrass, vilket ger extra komfort och välbefinnande. På så sätt utsätts resårmadrassen inte direkt för slitage, men behåller sin förmåga att skapa ventilation i hela sängen under många år. Om du vill ha en säng som varar längre och alltid är fräsch bör du utrusta din säng med en bra och slitstark resårmadrass av förstklassig kvalitet. Det är garanterat en investering som du kommer att tacka dig själv för både på kort och lång sikt. Det extra lagret bidrar till att skapa en bättre grund för sömn, så att du kan sova riktigt tryggt och bekvämt varje natt.